هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


عـــــــــالــم جــــديــــد يــنــاديــــكم
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 >>> اجمد الاطباق والذهاااااااا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
FrAwLa 23
Admin
Admin
FrAwLa 23


انثى عدد الرسائل : 162
العمر : 36
Personalized field : 0
تاريخ التسجيل : 04/07/2008

>>> اجمد الاطباق والذهاااااااا Empty
مُساهمةموضوع: >>> اجمد الاطباق والذهاااااااا   >>> اجمد الاطباق والذهاااااااا Emptyالخميس سبتمبر 25, 2008 4:45 am

جمد واللذ الاطباق انما اييييييييييه جامده اوي ويارب تعجبكوو وعلي فكره في منها مش مصري





انا بقا هاجبلكو شويه اطباق انما اييييييييييييييييه جامده اوي ولذيذه موت وياريت تعجبكو و علي فكره في منها مش مصري

وده اول طبق

1_ جمبري بالكاري

يعتبر الجمبري من الاكلات اللذيذه جدا عند كل الناس
1. 450 جرام جمبري
2. 1 معلقه زيت زيتون
3. 1 معلقه كبيره من الكاري
4 . 2 كوب بصل مفروم
5. 1 طماطم " وتعصر في الخلاط او ربع كوبايه ماء

طريقه التنفيذ :
يحمر
البصل في الزيت وبعد كده ضيفي الكاري عليه ويقلب وبعد كده يضاف الطماطم
ويترك عل النار دقايق كده وبعد كده يضاف الجمبري ويقلب وبعد كده يترك لحد
يستوي شويه وبعد كده يضاف الماء ويقلب لحد تشرب الماء والصلصه تكون مكثفه
وبعد كده ينزل من النار وبالهنا والشفا
[center]ـــــ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ


[right]
2_ شركسيه الفراخ

1. فرخه كبيره مقطعه 4 قطع
2. 5 اكواب ميه
3. 5 معالق كبيره عين جمل
4. بصله كبيره وفص مستكه
5 . ملح وفلفل وقرفه ناعمه
6. اربع شرايح توست
7. كوب لين
8. 3 اكواب ارز


طريقه التنفيذ :

هتجيبي
الفرخه ويتم غسلها بالدقيق والملح وبعدين تتشطف كويس وبعد كده تسلق في ميه
وعليها الملح والفلفل والمستكه نيجي بقا للصلصه هاتجيبي كوبايه اللبن
وشرائح التوست وعين الجمل ويتم ضربهم في الخلاط وبعدين يوضع الخليط ده علي
النار ومعاه القرفه والملح والفلفل ويترك علي النار لحد ما يتسبكو ويتم
تسويه الارز في شربه الفرخه بعد ان تستوي وبعد ما يستوي الرز والفراخ و
الصلصه يتقدمو للاكل بعد كده وبالهنا والشفا
ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ



3_ المقلوبه الشامي



1.2 بصله كبيره مقطعه حلقات
2. 2 حبه طماطم مقطعه حلقات
3. 2 حبه باذنجان مقطع حلقات مقلي
4. لحمه مفرومه معصجه
5 . مكسرات زبيب ولوز وصنوبر لو موجود

طريق التنفيذ :

حمري
الارز في تلات معالق زيت لحد ما يصفر وبعد كده تحضري حله عشان ترصي حلقات
الطماطم وعليها البصل وبعدين الباذنجان وعليه اللحمه المفرومه والمكسرات
واخيرا ضعي الارز المحمر وعليه الخمس اكواب ماء او الشوربه و يتم وضعهم
علي النار هاديه حتي يتشرب الشوربه او الماء وبعد ما تسوتي هاتي صنيه
كبيره واقلبي الصنيه علي سطح الحله وبحذر امسكي الحله من الجناب واقلبيها
في الصنيه و ومممكن يتقدم جمبها سلطه و اللحم المحمر او اي حاجه تحبوها
جمب الاكل


ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
>>> اجمد الاطباق والذهاااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: المنتديات العامة :: منتـدي أدم و حـــــــواء :: ركن الاطباق الرئسية والمعجنات-
انتقل الى: