صينية الجمبري والرز المقادير
كيلو جمبري
10 فصوص ثوم
بصلتين
حبه طماطم كبيره او اتنين وسط
2 حبه فلفل اخضر
2 ليمونه
ملح
كمون
فلفل اسود قليل جدااا
الطريقه
نضرب المكونات بالخلاط ماعدا الليمون لنفرمها ولكن ليس ناعم بيكون على شكل قطع صغيره طيب وبعدين نعصر فى الاخر الليمونتين وليس فرم
بعدين نجيب صينيه نحط اول شئ طبقه من الخلطه وبعدها نرش شويه زيت خفيف
بعدها طبقه جمبرى نرصه على شكل صفوف
بعدها طبقه من الخلطه مره ثانيه ونرش زيت على الوجه
نحطها على النار على عين هاديه لحد مايستوى
اما بالنسبه للارز
2 كوب رز
2 بصله
فلفل اخضر وفلفل احمر
ربع ملعقه صغيره قرفه
ملح
ماء
الطريقه
تحطى فى اللمقلاه شويه زيت وبعدين نقطع البصل مكعبات رفيعه ونشوحه لحد مايصقر بعدها تضيفى الفلفل الاخضر والفلفل الاحمر قطع
ونقلب وبعدين الرز ونقلب ونحط ربع ملعقه القرفه
ونقلب لمده 5 دقايق تقريبا
بعدها نسقيه بماء
ونزود الملح على حسب ماتحبى
غطى القدر وعلى النار لحد ما الماء يغلى شويه وبعدها وطى على النار
بعدها اتركيه لحد مايستوى واقلبيه من فتره لفتره لحد مايستوى
***********
الرز البخاري بالدجاجالمقادير:
4 أكواب أرز
1/2 كوب زيت
1 كيلو دجاج، مقطع صغيرة.
2 حبة كبيرة بصل،شرائح
1 ملعقة كبيرة كمون
4 ملعقة صغيرة ملح
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1/2 ملعقة صغيرة هيل مطحون
2 حبة كبيرة جزر،عيدان رفيعة
1/2 كوب زبيب
1/2 كوب مكسرات مقلية
الطريقة:
1) إغسلي الأرز جيداً، انقعيه في ماء مملح لمدة 30 دقيقة على الأقل.
2) ضعي الزيت والبصل قي حله متوسطه الحجم، اطبخي على نار متوسطة الى أن يصبح البصل ذهبي اللون.
3) أضيفي قطع الدجاج، اطبخي الى ان يصبح ذهبي اللون، اخرجيه من القدر وضعيه جانباً.
4) أضيفي 5 أكواب من الماء، الكمون، الملح، الفلفل والهيل، دعي الماء يغلي.
5) أضيفي الأرز والجزر،دعيه يغلي واتركيه على نار قوية لبضع دقائق الى أن يجف الماء.
6) ضعي قطع الدجاج فوق الأرز،اضيفي الزبيب.
7) غطي الحله باحكام واتركيه على نار هادئة 40-45 دقيقة الى ان ينضج تماماً ضعيه في طبق التقديم ورشي على سطحه المكسرات
*********
.
الشيش طاوووقالمقادير والطريقه
صدور دجاج مقطعه مكعبات ومسلوقه
بهارات مشكله + كمون +ملح + ملعقه خل + ملعقه صغيره مايونيز +نص كأس ماء +ثلاث ملاعق زيت + ملعقه ونص صلصه صويا
تخلط مع بعض جيدا وتوضع الدجاج في الخلطه ومن ثم يكون مقطعه من قبل طماطم مكعبات + فلفل رومي مكعبات
+ بصل + جزر مقطع ومسلوق + بطاطس مقطع مكعبات ومقلي ناخذ الأعواد الخشبيه
ونشك فيها قطع الدجاج والفلفل الرومي والطماطم والجزر والبطاطس والبصل
ثم ترص الاعواد في صينيه مدهونه بقليل من الزيت هكذا حتى تخلصين المقدار
الي عندك والخلطه المتبقيه الي كان فيها الدجاج تسكب فوق الأعواد وتغطي
الصينيه باورق الالمنيوم وتوضع في الفرن حتى تحمر
**********